2010. szeptember 18., szombat

a büdös imi



nyáron lejártunk a folyóra. többnyire négyen, de időnként hozzánk csapódott az imi. így hívták, az apja egy magyar anarchista volt, aki légnyomást kapott és szerelembe esett az imi anyjával, így itt maradt nekünk, a hozzá hülyült asszonnyal, a három gyerekével. a város szélén, cigányok közt laktak, szegénységben és rémületben. időnként a csendőrök rájuk rúgták az ajtót, rémisztgették a félkegyelmű apát. ritkán meg is pofozták, de komolyabban sosem bántották, ártalmatlan volt. az egy ágyban alvó három gyerek a félelemtől időnként oldalba hugyozta egymást. az anyjuk nem sűrűn mosdatta meg őket, szaguk volt. az imit úgy is hívtuk, a büdös imi. később az apáról kiderült, hogy még a háborúban megölt néhány papot, az egyiken be akarta bizonyítani, hogy kivitelezhető az a budapesti, az ő idejében divatos mondás, hogy kiütlek a cipődből. a pap, szerencsétlenségére, magas szárú, fűzős cipőt viselt, így előbb lehetett agyonverni, mint kiütni a cipőjéből. az apát egy reggel a csendőrök bedobták egy autóba és elvitték. soha, senki nem tudott meg róla többet. később valaki azt terjesztette, hogy a város határában agyonlőtték, elásták.


a folyóba benyúló félsziget öblében ugráltunk az uszadékfákon, rájuk ültünk, kieveztünk kézzel a nyílt vízre, kiabáltunk, megpróbáltunk megállni a talpunk alatt mindig elforgó rönkökön, vagy csak hasra feküdtünk rajtuk és süttettük a hátunkat a nappal. aztán, ha az imi is lejött, akkor kezdődött a mutatvány. az egyes gyengeelméjűekre jellemzően korán érő, nálunk kicsit öregebb imi, már szőrös volt, húgy és kanszagú, merevedése ejakulációval teljes. néhány pesetáért be is mutatta ezt a tudományát, ami nem volt különösebben lenyűgöző, hisz láttunk már csődört és bikát, és alattuk a nőstényeiket, de tudtuk, hogy a szemközti part feletti házuk teraszáról, állványos távcsővel figyeli minden mozdulatunkat az ezredes lánya.

fehér ruhában, fehér kalapban, fehér selyem cipőben állt a terasz korlátjánál, és távcsövön át, iszonyú közelségből nézte, mit művel az imi. minket ez töltött el izgalommal, nem a gyengeelméjű bimbózó férfiereje. az ezredes kisasszony nedves bugyija, az igen. az megért néhány pesetát.


azon a napon az imi már túl volt az attrakcióján - bár az ezredes kisasszony csak később állt ki a teraszra -, és megint a rönkökön hülyéskedtünk. beeveztük a rönköket a kikötőbe, amit a kisebb hajók, vagy talán inkább bárkák, uszályaik, és a csónakok vegyesen használtak, és ahonnan a néhány folyami halász is kiment hajnalban.

a hajó nagyon hirtelen siklott közénk, az egy szem matróz nem látott minket, már a kötelet hajította a partra, a motor le volt állítva, csak siklott a hajó. egyenesen neki a rönknek, amiről az előbb ugrott le az imi, és most húzta maga után, mert egy másik rönkhöz akarta volna kapcsolni. furcsa reccsenéssel nyílt szét a koponyája. vért is alig láttunk. a ferdén vágott rönkök mindig alulra fordulnak a szélesebbik felükkel a vízben, így a vágásfelületek összecsapódva éles késként vágták le az imi fejét, majd törték össze, egyetlen pillanat alatt. a hullámokon bucskázott az imi feje, mint egy négyszirmú tündérrózsa, közepén a selymes, rózsaszín fényű agyvelővel. táncolt, billegett, aztán egy nagy hal sötét árnyékát láttuk fordulni, és az imi széttört koponyája eltűnt a vízben. a testét a malomnál fogták ki.


az ezredes lánya egy vajkéssel vagdosta darabokra az asztalra felugrált szöcskéket. közben egy meyerbeer dalt dúdolgatott homályos tekintettel, unottan.


hazafelé menet még beszóltunk az abades téri csirkesütőnek, akinek a kirakatában egy, a portál felőli oldalán vashálóval borított, parázzsal teli vasszekrény előtt forogva sültek a csirkék, hogy már ne várja az imit, mert az többet nem viszi haza a sütés közben leesett szárnyakat, égettebb részeket, maradékokat. és hogy nagy szerencséje van, mert már akartuk jelenteni, hogy eteti azokat a komcsikat.


az irodai szolgák, cselédlányok, szerkesztőségi ide szaladj, oda fuss fiúk, közönyös arccal vitték gazdáiknak a papírba csomagolt sült csirkéket.




64 megjegyzés:

  1. Az első bekezdés utolsó előtti mondata nagybetűvel kezdődik.

    VálaszTörlés
  2. mondhatnám, hogy annak stílusbéli fontossága és és miténtudom, de nem, így kösz! javítva!:)

    VálaszTörlés
  3. azt mondják, csak az ökör következetes :-)

    ne légy a megszokások rabja.

    honvédságnél volt egy fiú... naponta többször is mosta a lábát, mindenfélét kipróbál. hasztalan. A körletbe belépve akárki halálos pontossággal meg tudta mondani, hogy például: fiúk, öt perce volt att a k... mezítláb.

    VálaszTörlés
  4. Ez olyan esterházy-fejes-moldova féle moralizálós zagyvalék.
    Mint a részegen készített társasági fotó:
    Csak ittasan felismerhetőek rajta az arcok.
    Többet kell innom....

    abandi

    VálaszTörlés
  5. Magával elszaladt a ló,(csutaka) mégis mit gondolt?
    "az ezredes lánya egy vajkéssel vagdosta darabokra az asztalra felugrált szöcskéket."
    Értem én, hogy most nincs ideje. Tartogassa. Várjuk vissza. Semelyikőnk sem örökéletű :-)

    VálaszTörlés
  6. abandi, mihint, maguk most direkt röhögtetnek? :)

    g.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon bosszús vagyok, hogy eltűnt az a nagybötű.
    Megazéris' mert a késnek van szabályos megnevezése, de a szöcskének semmi.
    Hát hogyan van ez?
    Pedig ha elővenném a nagybrémet, meg ha itt volna, ááá hagyjuk.
    Képszöveg. Szövegkép.
    Jó kép, jó szövegkép, van akit inspirál.
    Engem, visszamaradottat.
    Ha majd asdfghjk jobbat ír - persze tudom mindig jobbat ír valahol....
    Mi a lószar baj van ezzel????????

    Amúgymeg napi 16 óra a ferdeken, ég a talp a vastól, ott a rengeteg víz, de ha a dereglye jön (uszály) mars ki a vízből, mert ötszáz tonna roppantja szét a koponyát.
    Láttam.
    Insz...

    VálaszTörlés
  9. abandi! nyugalom! ha kérhetem. :)

    VálaszTörlés
  10. insz! szöcske, az szöcske, vagy mi a fene. :)

    VálaszTörlés
  11. ja, ez a szobor cordobában, a quadalquivirben ül.

    VálaszTörlés
  12. Insz
    "Mi a lószar baj van ezzel????????"

    Régen egy cigány kisbarátom -akinek az apját(régvolt gyilkost) a család szemeláttára nap mint nap megaláztak-,és bár büdös volt mint a szar,de mi jókat úsztunk a közeli folyóban.
    Egy szép nyári napon viszont baleset érte:
    Szétcsapta a fejét két sodródó uszadékfa.
    Senki nem ejtett érte könnyet ebéd közben, pedig szöcske volt a desszert.

    Na, ennyi lett volna a történet.

    De gondolom ismeri az aranyjánosi egyszerűen este van esetét.
    abandi

    VálaszTörlés
  13. "A bejegyzést eltávolította a blog egyik adminisztrátora.
    2010. szeptember 18. 20:11"
    Na, szép mondhatom!
    Az egyetlen életszagú beírás volt és tessék...
    abandi

    VálaszTörlés
  14. abandi! a maga tömörített változata tetszik, jó kis írás! :) egy dolog azért hibádzik! látott maga polgárháborúban anarchkodó tücsköt? magát a szöcske tévesztette meg! :)

    g

    VálaszTörlés
  15. Az az első Q inkább G, nem?
    Vagy quglizik a kedves Málnási?

    Vajkést meg először Hollandiában láttam, a nyele olyan kék-fehér porcelán, még a tízéves kézbe is simult - tetszett nagyon. A vajtaró fedele alatt (vagy néha azon átnyúlva), a kis vajtömbbe állítva nekem a jó polgári ízlést sugározta. Az előszobában antik állóóra, talán XVII. század? A tető nádazva, ami a gazdagság jele volt arra és ott az ablakba állított kiglanzolt rézmozsárral, réz habverő tállal és kávédarálóval s felettük azzal a haszon nélkül való, jelzésszerű "alsószoknya függönnyel"...
    Ott nem kellett az ablak mellé visszapillantó tükör - hogy is ne. Földszinten voltak, s a ház mögött kezdődő erdő fái közé húztak ki egy drótkerítést. Nem kóborló humánok, a téli állatok ellen. Farkast mondtak ugyan, de szerintem csak megszokásból. Kipusztultak azok is.
    Szürreális volt a látvány, ahogy a hatsávos autópályán áthaladtunk egy hídféle alatt, amin épp' egy hajó haladt felettünk. Pedig meszet nem ettünk. S a szélmalmok vizet jártak - így a polderek nem áztak s a püspökkenyérbe sütött erős fűszert sajttal nyomta ette minden ismerős. Meg persze vajjal. Mit mondjak: nem ért ott a hajnal ahol a vendég viszi saját élelmiszeres kosarát és ha látja ezt a gazda maga élelmét nem mulasztja el kitenni s együtt esznek - mint egykor az éhezők, kik szereztek valamit, s adták a közösbe, hogy hátha úgy összejön pár bögre meleg leves.

    VálaszTörlés
  16. g!
    Egy jó tücsök a csöndben is tudja mikor kell lapítani, míg a szöcske akkor is ugrál, ha a sercegő olajtálat hallja.
    Rédi dako...azaz japán szólás-mondás.
    Koolozsvári Grandperre Endre,munkássága pont erre a túlélni-megmaradni, csöndben lapítani eredményességére mutat rá a maga módján...
    Állítólag: bevégeztetett.
    abandi

    VálaszTörlés
  17. Mormogi Papa stílusgyakorlatotát láttuk.
    Nem volt rossz.
    Ki a következő ábrándozó irodalmilélek?
    abandi

    VálaszTörlés
  18. mormogi! fenébe, a q az g. a kapkodás. :)
    g

    VálaszTörlés
  19. Nemrég jöttem a Nagybetűs Életből (beteglátogatás - János Kórház, tüdőosztály). Ezért határozottan állíthatom, hogy ez egy szép, szelíd, zsongító történet.
    Fogadja köszönetemet, kifejezetten megnyugtatott :)
    Az a szobor meg egyenesen tök jó :))

    (Ezt Inszeminátornak szeretettel:
    http://mek.niif.hu/03400/03408/html/2668.html)

    VálaszTörlés
  20. leskelődő, furcsa dolgok vannak, én legutóbb egy gyerekkel jöttem el a jánosból. :)
    örülök, ha jól hatott a történet.
    g.

    VálaszTörlés
  21. Az a nagybötű az én saram, ha nem szólok érte, lehet, hogy még most is ott éktelenkedik a tizenhatodik sorban. :)

    Kicsit málnásit hiányolom a történetből, de hát ő sem lehet mindig reflektorfényben.

    VálaszTörlés
  22. Mormogi "vendégművész úr" lelkéből előtört a líra.
    Nálam is versben kommentelt, vershez az is igaz, a "Régi meséhez"

    Hidegen pontos látlelet.
    Én is láttam már ilyet.
    Aztán a végső rettenet.

    Kiszámoltam - ez haikunak csak a középső sorban felel meg mer' az első és utolsó az nyócas'
    Itt annyi okos ember van, és most elnézést kell kérnem az ezredes lányától büdös imitől és a szöcskéktől, minden érdeklődőtől, hogy némileg offolok, de elképzelhetőnek tartom, hogy ilyen is van.
    De ha van az micsoda? Én buta vagyok.

    Insz...

    VálaszTörlés
  23. maga aztán belecsapott a lecsóba! a nyáron úgy elálmosodtam, hogy imi, mint a csörgőóra keltett.
    miért van röhöghetnékem az első sortól az utolsóig?

    VálaszTörlés
  24. vero, hogy miért van magának röhöghetnékje? tudja ha én olvasnék olyat, hogy egy komcsi, aki ráadásul pesti származású, légnyomást kap, elhülyül, megverik, a családja is hülye, és még a kis imi, hát lehet, hogy én is azt tenném. :)

    VálaszTörlés
  25. Insz...
    "...elképzelhetőnek tartom, hogy ilyen is van.
    De ha van az micsoda?"

    Szerintem van ilyen. Azt hiszem, úgy hívják, hogy szabadvers.
    (Nem tévesztendő össze a szabadversennyel.)

    VálaszTörlés
  26. Köszönöm mérnök úr!
    Gyanítottam a dolgot, mert MP a ravaszságáról hires, ahova beírt az is szabadvers volt, folyondáros mint egy központibizosttságireferendum.
    ( csakosszejött)
    Insz...

    VálaszTörlés
  27. Fájdalom kedves leskelődő ez az izé nálam ma sem volt képs megnyílni:

    http://mek.niif.hu/03400/03408/html/2668.html)

    Azt mondja, not fund - és ráadászl nagybetűvel
    De azért köszönöm.
    Úgy vagyok ezzel mint a kisgyerek aki pónit kapott karácsonyra.
    Ü:
    Insz...

    VálaszTörlés
  28. Insz!
    Mer' a link végin ott maradt a zárójel görbülettye.
    Vegye ki, és jó utazást kívánok a sáslák világában!
    abandi

    VálaszTörlés
  29. Kedves Insz...
    "MP a ravaszságáról hires," - hmmm. Hogy is volt? Csak fejből, rosszul - nem keresek utána.
    "Hagyjuk az én híres ravaszságomat. Tán az én asszonyom parádézik a tiétek gereznájával a nyakában???"

    Jó, tudom: ez durva volt. Én meg nem is gondoltam Haikura. Csak úgy előjött.
    Ez különben nekem olyan misztikus dolog - most sem tudom, mi a szabálya.

    VálaszTörlés
  30. Köszönöm a segítséget, Abandi, de sajnos, valami más gond is lehet. Ma nekem is csak másik lelőhelyen cirpelnek lombsáskák közt a nyerges szöcskék

    http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/2668.html

    VálaszTörlés
  31. A stílus pocsék, tartalom nincs, de mindez eltörpül amellett, hogy szombaton dolgozott vele.

    VálaszTörlés
  32. tölgy! maga mindenhol ottan sziporkáz? és tudja, tudván tudtam mikor a szombatot választottam a megjelenések napjának, és tudatosan üzenve azt amit maga megértett, hogy ezért nekem egyszer végem! :)

    g.

    VálaszTörlés
  33. Leskelődő, ez ugyanaz a link.
    Engem ez a téma érdekel:
    http://mek.niif.hu/03400/03408/html/3109.html
    De sajnos nem lettem okosabb tőle, legalábbis amire kíváncsi voltam, nem tudtam meg.

    VálaszTörlés
  34. Ide írok, mert a lámás posztot ellepte a szenny.

    Szóval, csak egy a kérdés: látja micsoda mély intellektusokkal és erkölcsi hősökkel került egy csapatba?

    VálaszTörlés
  35. tölgy, tegye a szívére a kezét! a maguk csapata makulátlan? gondoljon a posztra magára! :)

    g.

    VálaszTörlés
  36. Makulátlan?
    Rajtam kívül?
    Tudja, a maga által előszeretettel emlegetett származás csacskaság. Esetleg a hálózatépítésben van jelentősége a _vélt_ származásnak. Sokkal fontosabb, hogy van-e esze és valami gerince, tisztessége valakinek. Na nem sok, csak annyi, hogy ne legyen modern.
    Ebből a szempontból került elég gázos társaságba.

    VálaszTörlés
  37. gondolja, hogy a származásról más a véleményem? gondolja, hogy nem a hálózat zavar, és ami vele jár, lásd penetráns áldozatvallás, ami kapásból legyőzi magukat hisz ahhoz az egyhez képest van csomó milliójuk. :)
    gázos társaság. pff, lehet. de vasárnap nézzen körül a maguk templomában, mindenki megfelel a maga elvárásainak?
    ráadásul az én "társaságom" meglehetősen véletlenszerű és gondolataiban, tőlem, teljesen eltartó. ezek azért ajnározzák őszentségét, hogy belerúgjanak a keresztényekbe. sem egyikhez, sem a másikhoz nincs közük.

    g

    VálaszTörlés
  38. Na végre képes voltam megnyitni leskelődő ajándékklipjét.
    Hasznos inpormációk vannak benne a véglényekről
    Nekem ez tetszett a legjobban:

    " Ezzel kapcsolatban pediglen a véglényekről egyszerűen ki kell jelentenünk azt, hogy azok a fényre is, a hőre is, a vegyi hatásokra is, főként pediglen a különböző erőművi érintésekre szintén mindig mozgásaikkal, néha pedig váladékképzéssel reagálnak."

    Szóval sercintenek egyet, netán csuláznak.
    Sok ilyen véglényt ismerek.
    Nyilván magam is ilyes vagyok, vagy lehet hogy előző életmben voltam ilyen, és valami átöröklődött.
    Nagy titkok vannak.
    Insz...

    VálaszTörlés
  39. Nem-nem-nem! :o)
    Kedves Insz... a véglényes link Alfőmérnöké volt.

    Maga ezt írta:
    "Pedig ha elővenném a nagybrémet, meg ha itt volna, ááá hagyjuk."
    Én Brehm szöcskéit küldtem Magának ajándékba.

    http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/2668.html

    Szeretettel :)

    VálaszTörlés
  40. @Leskelődő:
    Hehe, sikeres volt a félrevezető akcióm.
    Így jár az, aki nem számol be a későnyári balatoni kalandjairól. XD

    VálaszTörlés
  41. Elnézést, de ez a Fritz nem hágy brékó. Pedig nem én vagyok a NagyKáhn.
    "Pedig ha elővenném a nagybrémet..." - hogy erre mit lépne egy fábrisanyi, én azt nem tudom :-)))

    VálaszTörlés
  42. Nna, így jártak.

    "ha csak néhány pillanatra is, de sikerült a béke és az egyetértés múlékony, ám ragyogó aranyhídját vernie Grift és a "libsi" Mavo, illetve Alfőmérnök és a vincentes Szempontpuska közé."
    http://mandiner.blog.hu/2010/09/22/lama_szeme_lama_szeme_sotetvoros/fullcommentlist/1#c11092594ű

    Nyöhehe

    VálaszTörlés
  43. Tölgy, az vitathatalan, hogy mr. pharmacist egy varázsló, de tanársegéd úr véleményét ne kölljen már komolyan vennem! :-)

    VálaszTörlés
  44. Alfőmérnök úr, bocsásson meg a feledékenységemért.
    Hajoljon kicsit közelebb, nem szeretném zavarni a többieket a beszámolómmal.
    Szóval: üldögéltem aprócska teraszomon, madarakat lestem, olvastam, sétáltam. Élveztem az életet és a nyugalmat.
    Hazafelé hetven körüli nyugalmazott főorvos udvarolt kedvesen-hevesen.
    Ez történt.

    Ja! És megettem hat Pumuklit szőröstől-bőröstől.
    Csak szólok :)

    VálaszTörlés
  45. tölgy, hogy magának milyen kisszerű örömei vannak?! :)
    g.

    VálaszTörlés
  46. G,

    mink kisemberek élvezzük az élet apró örömeit. Hiszen a nagyobbakra semmi esélyünk.

    VálaszTörlés
  47. Drága jó Grift!
    Tölgyet nem invitálja a holnapi dzsemborira?

    VálaszTörlés
  48. @Gasper: Mintha már meg is tette volna - csak amúgy, Mandínerből... Avagy tévednék?

    VálaszTörlés
  49. Az murci volt, de ő állítólag lapít.

    VálaszTörlés
  50. ez a gasper, ez a gasper, mindig fején találja a szöget!
    tölgy, maga nem jön holnap sörözni?

    a murciszamárfülpável meg lapít. de lehet, hogy becsajozott

    g.

    VálaszTörlés
  51. Erről jut...
    Tegnap siettem - végig az Uzsokin. Namármost volt ott egy gyógyszertár, előtte meg egy szobor: nőalak egy nyakon csípett kélgyóval. azt a házat megvette valami gyógyszeres cég, de szemben nyílt egy új gyógyszertár. Csakhogy... a neve Tiszafa. Ami tudtommal nem használ az egészségnek.
    A kórház bejáratával szemközti oldalon meg volt egy kis bolt, ahol a betegek és látogatók beszerezhettek némi cukorkát, csokoládét, üdítőt...
    Kérem, most egy temetkezési iroda van a helyén. Változnak az idők...
    (Igaz, már nem az minősül főbejáratnak...)

    VálaszTörlés
  52. Murci?
    Vagy egyszerűen csak besörözött és elfáradt, mint egy őszi légy.

    Ja, nem is mondtam: tetszik ez az imis poszt. Büdös imi, beszarás! :))

    VálaszTörlés
  53. Felette kedvesek.
    Sajnos csak későn érek rá.
    A helyszínt meg tudnák írni?

    VálaszTörlés
  54. tölgy, küldjön egy mailt a gozdom.blog@gmail.com -ra, és akkor igen.
    g.

    VálaszTörlés
  55. Urak, urak, belterjes hangulatú évődésük zavart keltő a kívülálló, zavartan pillogó olvasó számára...

    VálaszTörlés
  56. azér' csináljuk, ez ilyen csajozós dolog :)

    g.

    VálaszTörlés
  57. Jaaaa, szóljanak, akkor máshogy pillogok, kicsit rajongóbban, államat a kacsómmal megtámasztva, magukra fölfelé csodálkozva, szempilláimat rebegtetve... :o)

    VálaszTörlés
  58. g!
    A szöcske-tücsök-polgárháborús gondolatmenetjét továbbfűzvén:
    Azt tudta-e, hogy a sok kis éhező szöcske hipp-hopp, egyszer csak mindent megsemmisítő sáskahaddá válik?!
    (A ser pediglen csak egyszerű,
    agyméregszerű:
    Eltunyító, bélgázgyártásra átállító,
    A röfögést böfögásnek ámító...
    Labanckeserű!)
    abandi

    VálaszTörlés
  59. Meg még csak:
    Jól mondta a vmelyik beíró:....
    nem találom...
    De ettől függetlenül megmondom a "proli" frankót:
    A maga íráscsonkjai azért rosszak, mert összekever bennük mindent!
    A a játszi ezüst-aranyat a gyémánt-szarral!
    Ön csak egy moldovás H-Kovács féle odaszólogatásban jó, de abban nagyon!
    Ez a málnási féle rémhalom, olyan zsidós álomkatyavasz...
    Nincs mit tenni.
    abandi

    VálaszTörlés
  60. drága bandim, mit mondhatnék? itt állok leforrázva :)

    g.

    VálaszTörlés
  61. Hozom a törölközőőőt, meg a kenőcsöt.
    Vagy az nem is kell?
    Insz...

    VálaszTörlés
  62. Heló-beló Grift!
    Egy leforrázott tücsök a kínai konyhában...
    Egyébként az az a vörös-iszapos iszonyos hasonlata, meg az orbánviktor ezzel szabad kezet kap ezután, "gondolattya" nem rossz!
    Kár, hogy csak a "büdösimi" tudhatja a valót...
    tíztelettel:
    abandi

    VálaszTörlés
  63. Mindettől függetlenül:
    Épp most hallottam(a néhai Kossuthon) a Maga társadalmi-viszonyredszerének a meghatározását:
    intellektuális szobizmus!
    Mindezt nem kisebbtől hallottam, mint magától a nősténydémontól: mészárosmártinénitől!
    Vigyázzon Grift, mert a gondolatoktól lültető brain-erén tarcsuk ám a matató ujjainkat!
    abandi

    VálaszTörlés
  64. Csak azért, hogy tudják: örömmel jelentem, hogy a négyszirmú tündérrózsa nem az imié volt.
    Imi él, most 60 körül jár, reggel a buszon találkoztam vele. Komótosan leült a szemben levő ülésre, belenyúlt a mackónadrágjába és elmélyült munkálkodásba fogott. Gondoltam, nem várom meg, míg nedves lesz a bugyija, átültem máshova.
    Szóval, ne aggódjanak imi miatt. Itt él velünk :)

    Ps.: Őszintén szólva, örültem volna, ha Padilla őrmester is megjelenik. De nem :(

    VálaszTörlés