2009. szeptember 3., csütörtök

málnási fátyolkái


málnási a tükör előtt állt. meztelenül. derekán öv, vállán keresztben antantszíj. kifújta a levegőt, hasát behúzta, és jó erősen megrántotta az övet. úgy, hogy a gyomrát is szorította. farkát, hátulról előre nyúlva, a combja közé húzta. a borotvált zacskó és farok, az alig összeszorított combok fényesre kopott belső lapjához tapadt. nézte magát a tükörben. szép nő lennék. és ez az antantszíj, ez olyan reakciós, gondolta.

a lemezjátszón forgott a lemez, a kék duna keringő szólt. furcsa röppályával, szinte a keringő dallamát utánozva, a vállára szállt egy fátyolka. ösztönösen odakapott, és bár a mozdulat végét sikerült tompítania, egy kissé megnyomta. ahogy zuhant a tehetetlen test, a szemébe nézett. az arany szemek fénytelenek voltak. tompa kályhaarany. az ájult fátyolka összegörbedve feküdt a padlón.

málnási kiengedte az övét, lehajolt, és óvatosan, a szárnyát megfogva, a tenyerére tette a zöld kis lényt. megöltem. majdnem sírt. tartotta a tenyerén, remélte, hogy csak átmeneti a halál, és megmozdul a test. pár perc múlva úgy is lett. a fátyolka kissé támolyogva, de sétált a tenyerén. málnási, mintegy hálát adva az égnek, felnézett. meglátott a plafonon még egy fátyolkát. nahát, ez végig onnan figyelt, gondolta. a második fátyolka közelebb repült, rá a szék karfájára. aztán még közelebb.

málnási napokig nem ment ki az utcára, nem tudott betelni az új lényekkel. az első találkozás másnapján, mikor felébredt, látta, hogy mindkettő az ágy végén ül és néz. őt nézik. ahogy a reggeli kávéját kavargatta a nagy- és mutatóujja közé csippentett kiskanállal, az egyik, az eltartott középső ujjára szállt. aztán már mind a kettő bármikor az ujjaira ült. ültek az ujjain, ha tévét nézett, ha újságot olvasott, persze egy hevesebb lapozásnál rövid időre felrebbentek. ha evett, a tányér széléről kellett őket elhessegetni, nehogy valami baleset történjen a forró étellel.

lefekvéskor az ágy fejvégére ültek, ébredéskor a lábához. a haláluk előtti utolsó, illetve utolsó előtti napon egy pici fátyolkát hoztak neki. leszálltak a dohányzó asztal fényes lapjára, két oldalt az öregek, középen a kicsi. egyszerre ereszkedtek a lapra, majd a landolás után, a nagyok kissé oldalra húzódtak, így mutatták meg. a kicsi nem szállt málnásira, még tartózkodó volt. ült az asztal lapján és nézte őt. később, málnási, véletlenül rátett egy hamutálat. a kicsi halála nem rendítette meg. az elmúlt időben megtelt az élet csodájával.

másnap, ahogy hazaért, halva találta a nőstényt. a következő estére a hím is kimúlt.

málnási addigi életének ez az egy hónap volt a legszebb időszaka. a létezés harmóniája. csak ennyit írt erről a naplójába.

33 megjegyzés:

  1. Nagyon, nagyon tetszik! :o)

    VálaszTörlés
  2. @GRIFT!

    E bejegyzés tükrében már teljesen világos, hogy málnásinál miért is a csoportterápiát választotta gyógymódként az igazgató-főorvos úr.

    ü
    bbjnick

    VálaszTörlés
  3. Szépet írtál, fényeset, mint a fátyolka szeme.
    Valahogy mindig kínosan érzem magam, mikor olvaslak. Szereplőid torzult jellemében, gondolatvilágában gyakran magamra ismerek. Tudom, hogy az ember csak a legritkább esetben nem aberrált, sajnos azzá tett minket a szocializáció, mely elég gyakran torz dolgokat hozott létre. Persze jó lenne tudni, hogy csak én vagyok ezzel így, vagy mások is érzik ezt mikor téged, olvasnak.
    Szóval finom érzékeny írás, tényleg benne remeg, mint tárgyasztalon kibontott béka lüktető szívében a teremtés, az élet és halál misztériuma, s ennek a csodának megélése, ha egy ilyen ős barbárnak is megadatott, akkor ez mindannyiunk számára reménysugár

    Helge

    VálaszTörlés
  4. helge,
    nem sportszerű ám ilyen terhet tenni szegény szerző vállára. és itt, záró gondolatodra utalnék. :)
    viszont, "a szereplőid torzult jelleme", nos, ez üt. nem is olyan torzult. nem torzultabbak azok senkiénél. másrészt meg nem is mind torzult. :))))
    de valami lehet abban, hogy mindenki málnási. meg talán a kedves olvasók egy része is próbálta, ha máskor nem, hát kamaszkorában, a tükörben felfedezni testetöltött animáját. mindenesetre, egy jó hangos hőkölést lehetett itten hallani. aztán ezer felé futott mindenki.
    szóval, nem érzem azt a mérhetetlen aberrációt, torzultságot mint te. bár lehetséges, hogy meglehetősen érzékeny receptorokkal bírsz, és ennyiből már érzed, hogy málnásinak nem ezek lesznek a legmeghökkentőbb kalandjai.

    VálaszTörlés
  5. Na most akkor Málnási szeretett volna igazából szép és/vagy reakciós nő lenni, vagy nem? Vagy csak hülyéskedett? Kérnék jelentkezőt, aki szeretne esetleg csúnya nő lenni. Megoldható végülis.

    VálaszTörlés
  6. madám,
    igazából, nő, talán nem szeretne lenni, csak a női énje kiparancsolja talán, hogy nőieskedjen, és ezt fűszerezi a dominaérzés. a férfiasság megélése egy pillanatra, dominaként. ez valami olyasmi lehet amit szegény el kazovszkíj szenvedett ki magából, hogy nem férfi, hanem homokos férfi szeretne lenni, férfiként férfit szeretni. valahogy így.
    persze be kell valljam, hogy ebben a képben benne vannak egyes,magukat reakciósnak képzelő, nyálas-lányos reakció-blog szerzők is. :)))

    VálaszTörlés
  7. az egyik szegény, a másik nyálas-lányos. közben meg jelentkező egy szál se. pedig akár egyhetes swapra is van kínálat, különféle bónuszokkal. szerintem az a legjobb, amikor az ember (az egyhétignő) saját magával (az örök férfival) fröccsözhet a tabánban (ez nem is túl drága egyébként). bár ilyenkor heves szóváltásokra is sor kerülhet, van bizonyos szituatív sárm. no nem baj, lehet, hogy ezt majd inkább a búváros kéjöngyilkossággal és az űrtemetéssel kínáljuk egy csomagban. indulás a vesuviótól.

    VálaszTörlés
  8. szabadna kis rezümé, kedves grift? pro primo: a férfi, aki animájával szembesülvén futó pillanatig dominaszerűként tételezi magát, az aberrált, rá nézve csoportterápia, pszichodráma stb. esélyes, mérhetetlen torzultság sem kizárt; pro secundo: a nő, aki határozatlan időszakra nemnőként legalábbis homokos férfiként projiciálódik, az szimplán szegény, ám ez végül (is) érthető. ez így korrekt? csak azért kérdem felmérésképp, mert a corporate mission statementen dolgozom a jövő évi szolgáltatási termékpalettával. a címe ez lesz: "reménysugár a tárgyasztalon" amúgy nem "mindenki málnási", kedves grift, mert akad olvasó, aki nem próbálta még kamaszkorában sem az animáját megkeresni a tükörben sem

    VálaszTörlés
  9. madám, kérem, ne csinálja ezt velem! hisz málnási nem aberrált, vagy még nem derülhetett ez ki róla, csak helge fogta rá, én védtem körömszakadtamig.
    a nő nem azért szegény, mint kegyed azt gondolja, hogy mondjuk a mosógőz a haja alá csap, csecsét lappadtra szívta a sok gyerek, semmi hímsovén lenézés. pusztán a halottnak szóló népies hangulatú kitétel. pl.: na, szegény marikanénéd is elment, fiam....
    óvom, nagyon óvom az olyan férfiaktól akik nem keresték animájuk lúdvérc képét a tükörben, mert azok rossz szeretők, gyenge férfiak. magukban nőt hordozó torz lények! :))

    VálaszTörlés
  10. a halottak tán jobb világba költöznek. akkor most a mindenki lehet málnási módosítható minden férfi lehet málnásira? mely férfiaknak most akkor az animájuk nekik mégiscsak rémisztő lúdvérckép, vérivó succubus és gyermekgyilkos erlkönigin? akit jobb, ha az ember nem hordoz magában, inkább csak keresi csöndesen a tükörben? most kissé kimerültem. amúgy helge nyilvánvalóan kórbocnok és szerelmes beléd, tehát valóban nem teljesen szabályos.

    VálaszTörlés
  11. a halottak leginkább ilyen helyekre költözhetnek: istenek világa, félistenek világa, emberi világ, állatok világa, éhes szellemek világa, és a poklok világa. poklok, igen, hideg, vagy meleg, kinek-kinek érdemei szerint. és vannak, kevesen, akik a megvilágosodottak lakóhelyeire. talán ez utóbbi az egyetlen, maradéktalanul "jobb" világ.
    bizony, bizony ennyire és talán ennél is sokkal bonyolultabb az anima-málnási-emberiség kérdés :)
    tudtommal a helge, az egy skandináv férfinév, tehát szerelmes nemigen lehet, hacsak nem... :))

    VálaszTörlés
  12. "egyes,magukat reakciósnak képzelő, nyálas-lányos reakció-blog szerzők is. :)))"

    Kedves Grift, ki kell, hogy ábrándítsalak, a Reakció törzsgárdájának nagy része gyerekgyártó kisiparos, egy-két-három lurkónál járnak már, elég fiatalon is. Fantáziálj másokról.

    RG

    VálaszTörlés
  13. nem tudtam, hogy a helge svéd név, csak helge schneidert ismertem. ideteszem kultúrtörténeti érdekességű slágerét, melyet mindenki ismer németországban: http://www.youtube.com/watch?BLrL_hZqEd8&feature=related

    helge schneider arról nevezetes még, hogy a sajtos szendvicset is szexinek találja. lásd: kaesebrot cimű dalát:
    http://www.youtube.com/watch?v=fMI9WzuIYBA&feature=related

    VálaszTörlés
  14. gellért, drága! kegyed válasza nem ellentétes azzal amit írtam. egyes szerzőitek pedig, bizony, nyálas-lányosak. és még ők sem mindig. persze ezt a megengedő hangulatot csak itt engedem meg magamnak! a fantáziám korlátozását pedig felejtsed el!
    az ötletet köszönöm! málnásinak hat gyereke lesz. :))

    VálaszTörlés
  15. mi az, hogy nyálas-lányos?

    VálaszTörlés
  16. Kedves @Madame Chauchat!

    Én nem tudom, hogy az Önök által karistolgatott kategóriarendszerben mi vagyok, de egy dolgot tudok: mióta kegyed föltűnt itt a blogon, bennem nagyon erős vágy él, hogy láthassam a mellkasröntgen-felvételét. Ha megtenné, hogy avatarba (vagy hogy is hívják ezeket a kis képeket, oldalt, a nicknév mellett? ) fölpakolná nekünk (a mellkasröntgen-felvételét) igen nagy örömet szerezne vele.:-)

    ü
    bbjnick

    VálaszTörlés
  17. @ Grift, @rah, @Madame Chauchat, @Helge, @ergé!

    Csak semmi kétségbeesés, önkínzás, ének! Ahogy az igazgató-főorvos úr is megmondta: nem minden reménytelen ember reménytelen eset!:-)

    ü
    bbjnick

    VálaszTörlés
  18. bbjnick,
    a szerző szeme kimered. maga itten csajozik?
    :)))

    VálaszTörlés
  19. ja! és kétségbeesés? ugyan, olyat csak gellértnél éreztem, de azt is csak halványan. :)

    VálaszTörlés
  20. kedves bbjnick, erős vágyai mélyen felkavarnak, de beláthatja, hogy nem lenne komilfó egy hölgy mellkasát a nyilvánosság elé tárni. higgye el, gyors javulás állt be az elmúlt évtizedekben. elmondaná, kikre céloz azzal, hogy "önök"?

    VálaszTörlés
  21. amúgy megpróbáltam az avatart, de nem találom. átmeneti avataraverzióm támadt

    VálaszTörlés
  22. Madám,
    a reggeli kávé melett figyelmesebben olvasva évődését bbjnickkel, feltűnt, hogy míg ő vágyról, kegyed vágyakról beszél. hogyan válhatott bbjnick egyszerű vágyása, hogy kegyed tüdejének szörcsögő nyákjaiban, halálfészek kavernáiban meglássa a halált és naná, a feltámadást is, szóval ez hogy válhatott kegyednél a vágyak sokágú flagellumává?
    na ezen még elgondolkozom! :))))

    VálaszTörlés
  23. ezt úgy hívják, költői többes szám avagy poétikus libbenő csúsztatás. melyhez képest viszont a flagellum elementáris agressziót sejtet. ha jobban meggondoljuk, egy újabb kávé mellett, ez amolyan feloldandó ellentét. egyszerűbben: egy vágy nem vágy.

    VálaszTörlés
  24. ...Micsoda bölcsész trillák... :o))))

    VálaszTörlés
  25. @Madame Chauchat!

    Kedves Clawdia, szólíthatom így?, kedves Clawdia!

    Bocsássa meg nekem, hogy a nosztalgia, mint a magaslati levegő, kissé felelőtlenné tett! Valóban nem volt túl átgondolt lépés, ilyen kéréssel élnem. Egészségi állapotának javulását örömmel hallom:-)

    ü
    bbjnick

    VálaszTörlés
  26. @Grift!

    Nem csajozás, csak egy kis nosztalgia:-) Nosztalgia, tarkovszkiji értelemben; egy másik ember szenvedésével való szenvedélyes azonosulás, mégha az a másik ember egykori mi magunk vagyunk is:-)

    ü
    bbjnick

    VálaszTörlés
  27. kedves bbjnick, természetesen szólíthat clawdiának, szenvedésem szívesen megosztom, ha ekkora szenvedélyes kereslet van rá, s még ha egykori énje is vagyunk itt csupán

    VálaszTörlés
  28. bbjnick,
    így már minden világos! :)
    viszont, /és megint a reggeli kávém mellett, már túlverekedve magam zilah, kolozsvár, torda dél-amerikai pokolvárosain, immár szentgyörgyön/ új kérdés merült fel bennem.
    említetted tarkovszkijt, és erre nem szökkent elő gasper. ez megmagyaráthatatlan. csak nem roppant meg az egészsége? aggódom! :))

    VálaszTörlés
  29. LOL!
    Én Felső-Magyarországról nosztalgiázom. Hamarosan olvashatod.

    VálaszTörlés
  30. kedves bbjnick, ajánlom figyelmébe a következő friss hírt egy friss mellkasröntgennel :

    http://index.hu/kultur/blog/2010/06/28/eladtak_marilyn_monroe_mellkasrontgenet/

    VálaszTörlés
  31. nahát, a madám! és nem feledte az ő bbjnickjét! :)

    g.

    VálaszTörlés
  32. bbjnick feledhetetlen...

    VálaszTörlés