2010. április 10., szombat

mára csak egy kép

43 megjegyzés:

  1. Mindig csak egy kép volt. Egy vetítés . )

    VálaszTörlés
  2. a jobb szélen az a fűcsomó...
    nem írom ide, mit juttat az eszembe:)

    VálaszTörlés
  3. a kép egyébként a prikézsia gárda elleni tüntetéskor készült az akadémia parkolójában, a szónoki emelvény mellett. valamelyik felvonuló megunta a vetítést. :)

    VálaszTörlés
  4. Mára valóban csak egy kép, de a hivatásos rettegők, már fűtik a gépházat.
    Lesz vetítés újra, abban biztos vagyok, mert valamiből élni kell.
    Insz...

    VálaszTörlés
  5. Úgy érzem, most végre kicsomagolhatom az ágy alatt nyolc évig dekkoló, soha komolyan nem vett hátizsákomat; visszarakhatom a szekrénybe a régen kihízott farmert, pólókat és zsebes mellényt, alsógatyát, zoknit meg az esődzsekit a fogkefével...
    Ha minden jól megy, egy darabig nem fognak minket elüldözni ;-)

    VálaszTörlés
  6. MP,
    ne legyen igazam, de azért ez az LMP nekem eléggé trójai szagú.

    VálaszTörlés
  7. de klassz, eltűntek a megjegyzések?! dolgozik az ellenség? :)

    VálaszTörlés
  8. na, most meg előjött. félek gasperem, hogy ez az elempé még csak nem is trójai. nincs itt trükk. ezek azok, akiknek látszanak.

    VálaszTörlés
  9. Mondjuk nekem sincsenek nagyon kétségeim velük kapcsolatban, viszont sokan beveszik ezt az LMP-s cumit. Másrészt vasárnap este az asszonnyal éppen azon tanakodtunk, hogy az ismeretségi körünkben az összes korábbi hardcore Szadi szavazó lelkesen ment ikszelni az LMP-re.

    VálaszTörlés
  10. Gasper, mit vártál? Mindkét oldal elég égett szagú már.Lehetne emlegetni bőven a botrányköveket. A neonácikhoz pedig mégsem mehettek. Ez a mai magyar való:(

    VálaszTörlés
  11. Noha nem csípem az időnként proliszagú Jobbikot sem, de azért a neonácizással óvatosan bánnék. Eléggé vegyesvágott ez a pártvezetés, ahol a néhai emeszempéstől a kiábrándult fideszesen keresztül egészen az ex-ballibbant Baló Györgynéig elég nagy a skála, a szívárvány minden lehetséges színében. Hogy a karrierista vállalkozókról ne is beszéljünk.
    A Jobbik szavazóbázisát sem érdemes en bloc leneonácizni, hiszen elég sok közöttük a leszakadó vidéki régiókban élő reményvesztett ember, aki eddig mindig csak szívott, mint a torkosborz. Ráadásul ezen szavazók egy része korábban már megszívta egyszer Horn Gyulával, majd a Torgyánnal is, de legutóbb a Böszmével is pórul járt. Erre tessék, itt van ez a Zázrivecz nevű kis gyöngyösi tótocska, most benne van minden bizodalom.
    Egyébként a választások éjszakáján a Balczó kimondottan korrekt gyorsinterjút adott valamelyik televíziónak, meg is lepődtem, hogy ilyen hamar pacifikálják magukat? :)))

    VálaszTörlés
  12. Gasper, ez korrekt értékelése a helyzetnek. Talán csak annyit, hogy a LoMPos társulat most nagyobb adag lovettához jutott (il concreto 330 millához) és az első dolguk volt korrigálni a három palackkal: már csak a rivalisták az ellenségkép... Jellemzően a Székes és Fő-re koncentráltak, ami az anyapártnak is jellemzője volt - ez meg is látszik, elég, ha a második fordulós listák második helyén lévőket nézzük a főben és egyebütt... Egyebütt a Jobbik sokkal jobban áll...
    Idézet egy 2050-es Politikai Kislexikonból:
    LMP. A 2010-es választásokra alakított pártszerű képződmény. Ld: SzDSz 2.00

    VálaszTörlés
  13. Bocsánat, a könnyebb érthetőség kedvéért: a három palack a konkurrensek nevével a társuléat vadifriss plakátja, amit már az első forduló után ragasztottak ki pl. Zuglóban... Miután korábban azt mondták: csak magánpénzből Campari, az meg elfogyott: segíccsetek lécciléccilécci...
    Azt se felejtsük el: szinte már egy másik állam belügyeibe avatkozással ért fel, hogy valaki odarohant a központjukba gratulálni, aki egy másik állam nagykövete...

    VálaszTörlés
  14. Gasper, borítékold. Neonáci a jobbik.

    VálaszTörlés
  15. Ja, mondták ezt már osztrák pernahajderről meg olasz pacákról, aki egyetlenkét 1945 óta kitöltötte a hivatali idejét...
    Csakhogy érdekes módon éppen az ősterületről, az "ossie"-k felhorgadásáról nemigen ejtenek szót a junijóba! Meg annak az okairól: a növekvő munkanélküliségről, a kilátástalanságról, stb.
    Egyebekben biztos, hogy abban nem lenne 17 %-os támogatottságuk.

    VálaszTörlés
  16. MP,
    azért az MSZP most rendesen próbálja őket kicsinálni ezzel a visszaléptetéses történettel. :))

    Benikuty,
    ennél jóval összetettebb a képlet. Ezt az elemzést viszont melegen ajánlom:

    http://mno.hu/portal/703526?searchtext=

    VálaszTörlés
  17. Gasper, éppen most kerestem a pontos adatokat - hiába, mert nem is fér a fejembe, miért lép vissza valaki egy erős második helyről a harmadik, jóval gyengébb javára - állítólag ellentételezés nélkül...
    Valaminek lennie kell bokrának megette :-(((

    VálaszTörlés
  18. Ez az elempés Schiffer valamikor a kilencvenes években az ifjúszocialisták által delegált MSZP-s önkormányzati képviselő-jelölt volt Budapesten. És ha jól tudom, a dédfater maga Szakasits Árpád.

    VálaszTörlés
  19. egyet hadd kérdezzek! az urak feltétlenül örülnek? én úgy vagyok, hogy nyolc éve várom, aztán semmi. vagy legalábbis nem így képzeltem.
    regényekben szokott lenni ilyen nő utáni vágyakozás, ami tulajdonképen már inkább a vágyakozás iránt érzett szerelem, aztán mikor beteljesedik/teljesedne/ akkor rájön az ember, hogy tökre nem is érdekli a nő. :)
    lehet hogy az elfogadható kormányzás okozta politikai affinitáshiány előszele? vagy heves undor az elempé miatt, nem tudom. :)

    VálaszTörlés
  20. Gasper jól tájékozott, mint mindig. Wikipédia:

    Schiffer András:
    Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer Pál filmrendező és Schiffer János 1994‑2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke.

    1989-ben egyik tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának, ekkor kilépett a szervezetből. A közéletbe jogvédő tevékenységén kívül a zöld mozgalmon keresztül is bekapcsolódott, amikor 2002-ben a Védegylet szervezőbizottságának tagja lett, illetve 2005-ben ő vezette a Sólyom László köztársasági elnökké választását célzó kampányt is. 2008-ban megalakította a Lehet Más a Politika nevű mozgalmat, mely előbb társadalmi szervezetként indult, majd 2009-ben párttá szerveződött és a párt vezetését ellátó választmány tagjává és egyik szóvivőjévé választották.

    VálaszTörlés
  21. Grift, ha engem is az urak közé sorolsz, akkor elmondom, kurvára nem vagyok boldog, ellenkezőleg, nagyon el vagyok keseredve, és undorodom a honfitársaim jelentős részétől.

    VálaszTörlés
  22. Grift,
    az a hasonlat az áhított nő után, akit nagynehezen megkapsz, majd ahogy megaptad már ejted is, eléggé áll nálam. És való igaz, az LMP hét és fél százaléka elég brutális eredmény. Ezzel együtt én bizakodom, meg aztán milyen impotens dolog már most elkezdeni nyavalyogni. :))

    Benikuty,
    csak nem az újra Herényire töpörödött madöföt siratod?

    VálaszTörlés
  23. A tisztulási folyamat már elindult.
    Virág Elvtársnö távozott :-)

    VálaszTörlés
  24. beni, gondolom az előző inkább annak a gonosz gaspernek ment! :)

    VálaszTörlés
  25. mormogi, azért nagy öröm, ennek az mdf-nek a halála. ritka undorító képződménnyé tette boros, aztán az elszabadult kalaposkurva.

    VálaszTörlés
  26. gasper, bizakodom én is, elégedett is vagyok némiképp, azt' majd meg meglátjuk. csak ezt az lmp-t feledném, csak azt. :)

    VálaszTörlés
  27. Grift,
    arra a megátalkodottra célzol?:) neki.
    iszom is egy pohár nemvarga olaszrizlinget, ami az agyamat fényesíti:)
    a boros nekem csak gonosz hóbagoly, az Ibi láttán pedig sűrűn vetem a keresztet.talán emlékszel, mikor igazságügy miniszterként, nem látta el ellenjegyzéssel a Göncz által megadott kegyelmet, annak a szerencsétlen, lányát a poklok kínjától megszabadító anyának.
    nekem szimplán érzéketlen ribanc.

    VálaszTörlés
  28. Grift,
    nem is vagyok olyan gonosz. :))

    Napok óta olvasgatom a Mandit és leginkább bbjnicket nem értem: majdhogynem olyan vehemenciával támadja a még meg sem alakult kormányzatot, illetve annak szellemi holdudvarát, mintha ezek eleve bűnben fogantak volna, ahogyan azt az a Böszme is hangoztatta a chartás dzsemborin. Persze értem én, nekem is vannak félelmeim, de hát álljon már meg az idejekorán elindult gyászmenet.

    VálaszTörlés
  29. gasper/ és majd lassan kialakul a zemberekben a stokholm szindróma.
    az emberi lélek szánja az elesetteket és távolságtartó a hatalmasokkal. minél előbb rendezni kell őket. de legalábbis forgatókönyv kell, ne az élet hozza. (a lélek. nem az érdek.)

    VálaszTörlés
  30. Ne nyavalyogjatok már. Nincs SZDSZ, nincs MDF, a FIDESZ úgy megnyerte a választásokat, hogy a legrosszabb esetben is megvan az MSZP nélkül a kétharmad.

    Húsz év óta először egy nem-kommunista kormánynak lehetősége lesz cselekedni.

    Mertétek volna ezt remélni, úgy két éve? Vagy akár tavaly ilyenkor? Én nem.

    VálaszTörlés
  31. gasper! gyászmenet azért nincsen, csak ez az elempé, érti! :))

    kurta, persze, igazad van. csak annyit vártunk mán... :)

    VálaszTörlés
  32. http://www.hunkyblues.com/
    Ebben a filmben említették, hogy a kinti zenészek mennyire keresettek voltak gyászmenetek alkalmából az Újvilágban...

    A nyertesnek meg igen nyomós oka vagyon arra, hogy nem közölte előre a programját - egyszer már megégették magukat: azt hitték, a KSH korrekt adatokkal rendelkezik, és a záradékokról sem tudtak...
    Most megvárják a "kuffervizitet", aztán, ha már tisztán látnak, kiderülhet; mit lehet ígérni...
    Szóval ez is oka a visszafogott hallelújának.

    A két "kopasznak" még nincsen ilyen tapasznyalata. Ha lenne, kevésbé lenne arrogáns - legalább az egyik.

    Uff!

    VálaszTörlés
  33. (Nem mondtam: a kitántorgott magyar zenészekről volt szó...)

    VálaszTörlés
  34. Levelet kaptam a Budai Liberális Klubtól:

    MEGHÍVÓ

    Budai Liberális Klub
    2010,ápr.19. hétfő 19 óra
    Bp.II. Margit krt.48, 19 óra

    Hová jutottunk?

    Vendégeink: Lakner Zoltán politológus
    Karácsony Gergely LMP kamp.f.
    Pető Iván politikus.

    "...Túl a kampányon, túl a választáson vendégeinket arra kérjük értékeljék az ország helyzetét, vázolják fel, hogyan látják a jövőt...." Stb...
    Azt hiszem ennyi elég is.

    Menjetek el feleim, ha okosodni akartok.

    Szívélyes üdvözlettel:
    Insz...

    VálaszTörlés
  35. Insz, profánul ez a slágerrész ugrott be - az előadótól persze teljes mértékben függetlenül :-)
    "Úgy születtek meg, akár egy vicc..."

    (Kicsit módosítottam rajta - a többit már tudjátok :-)

    VálaszTörlés
  36. Insz,
    ezt a kis levelet érdemes lenne terjeszteni, hogy legalább az az egy-két húgyagyú LMP-szavazó, akik nincsenek tisztában a dolgokkal, kicsit magukhoz térjenek és inkább otthon maradjanak a választás napján.
    Különben ennek az LMP-nek a mozgolódása, hangvétele, akcióik stb kísértetiesen emlékeztetnek a 89-90-es Szadira.

    VálaszTörlés
  37. "Különben ennek az LMP-nek a mozgolódása, hangvétele, akcióik stb kísértetiesen emlékeztetnek a 89-90-es Szadira."

    Szerintem ezen kár keseregni. Nem hiszem, hogy Magyarország el tudná kerülni, hogy egy ilyen marha laza "alternatív" (toleráns, ateista, zöld meg szivárványos és még mittudoménmilyen) párt tartósan létezzen.

    Nem ez volt (és lesz, ha tényleg lesz) a baj, hanem az, hogy az SZDSZ által ez az irányvonal eddig a (poszt)kommunisták és a KGB-s maffia biznisze volt.

    Lehet, hogy most pozitív fejlemények vannak. Lehet, hogy a CIA kiszállt az MSZP-SZDSZ projektből ahol eddig békésen megvolt a KGB-vel és elhatározta, hogy a "magyar fasizmus" mégsem akkora veszély mint Putyin és az újraéledő orosz birodalom.

    Ha az LMP függetleníteni tudja magát az MSZP-KGB maffiától és megmarad a CIA-MOSZAD keretek között, akkor az szerintem egy pozitív fejlemény. Én ebben reménykedem.

    VálaszTörlés
  38. hát kurta, azért ez korlátozottan pozitív fejlemény. :))

    VálaszTörlés
  39. insz, hamar nyilvánvalóvá teszik ami amúgyis tagadhatatlan.

    VálaszTörlés
  40. Mit gondolsz Gasper, miért kapom én ezeket a meghívókat?

    Még Hálózat idején voltam tagja a kommancsellenes csoportnak, aztán beleláttam kicsit a dolgokba és sokadmagammal leléptem.
    Valamikor az első választás idején.
    Ők persze nem adják fel, mert zsozsó van bőven.
    Ennek kb húsz éve.
    Ha hazamegyek a nejem a kezembe nyomja a leveleimet és mindig van benne szadeszes.
    Néha érdekes beleolvasni.
    Korábban voltak, felmérések összesítések, s amikor már siralmasakká váltak abbahagyták.

    Insz...

    VálaszTörlés
  41. Insz,
    és még ezek beszélnek titkos listákról, amikor te húsz év után is ilyen szépen be vagy hálózva. :))))

    KurtaBetyár,
    egyik fejlemény jobb, mint a másik.
    Viszont ahogy ezt a Schiffert elnézem, lassan ezek is meg fogják találni a maguk Kuncze Gáborát.

    VálaszTörlés
  42. Grift,
    lehet, hogy korlátozottan, de szerintem mégis az elmúlt 20 év egyik legpozitívabb fejleménye lenne.

    VálaszTörlés