2009. december 5., szombat

málnási, blanka, franciska


i. blanka, jó negyvenes budapesti nő az estorili hotel palácio zeneszobájában, letolt bugyival, és bokáig legörgetett harisnyában, előre dőlve támasztja a steinway zongorát. mellei a billentyűzetre lógnak, és így, málnási minden öklelésénél megszólaltatják a zongorát. hol csak a mellbimbó, hol az egész mell ér a billentyűkhöz. különös zenedarab kíséri blanka hörgését és sikolyait.

az oldalajtók elé lógatott, karmazsin színű, nehéz függönyök egyike mögött egy idős nő, h. franciska áll. a függönyrésen át kitartóan és szenvtelenül nézi szeretője és málnási állati üzekedését.

aztán megunják az egészet, abbahagyják, örömtelenül. málnási, megtörli magát blanka zongorára dobott hosszú kesztyűjével aztán leül a zongoraszékre.

mondja blanka, mi baja magának a sztúpák drága aranyozásával? figyeljen ide! valamikor minden társadalom szakrális volt, az emberek külső, és belső szinten úgy tekintettek a jelenségvilágra mint a makrokozmosz kicsinyített mására, mint isten alkotására és ebbe természetesen magukat is beleértették. bizonyosan mindig voltak kivételek, de azok nem számítanak ebben a vonatkozásban. szóval ezeknek a társadalmaknak sejtése sem volt a primitív, anyagelvű materializmusról. nem volt tapasztalati fizikájuk. az ő szemükben a természet jelenségei, az elemek, a folyók, a hegyek megszemélyesített, isteni jelleggel bíró, élő óriások voltak. az emberek ezeknek a hatalmas világoknak kicsinyített másai, akik magukba zárva tükrözték az isteneket. igen, és a szerveikre sem mint anyagi, testi szervekre tekintettek, hanem éteri minőségű isteni világokra. micsoda különbség lehettet így élni. és igen, így tekintettek a külső világra is, nem mint hegyláncok vonulatára és folyók illuzórikus látszatára, hanem mint az istenekre. a természet, isten emanációja volt számukra. és egymást is ennek tükrében látták. és így látja ma is a világot mindenki, aki metafizikai igazságok birtokában van. micsoda lehetőség, ha belegondol. valamikor így tükröződött bennünk a világ, minden csak a ráhangolódás, szemlélet kérdése…

málnási! fejezze be a hülye szónoklatát, te meg öltözzél fel drágám. menjünk fel a szobánkba. málnási, majd holnap, ha megjöttünk a játékból, jöjjön be hozzánk.

franciska, fején lámpaernyővel, kezében gyertyával az ágy mellett áll, barna szemei ködösek a makaói tengerésztől vett ópiumtól. énekel. a hangját a nagyapjától örökölte. híres kántor volt, akinek a zsinagóga ablakain kihömpölygő hangját hallva a keresztények is meg-megálltak az utcán, de csak néhány pillanatig voltak képesek hallgatni a fájdalmas éneket. a szívükbe karmolt ez az idegen jajongás. az ágyon blanka és málnási szeretkeznek.

málnási, kőmozsárban kínai tust kever. blanka lába közé arcot fest. ha a bal comb belső lapján végighúzza az ujját, a bal kisajak behúzódik. a rajzon a bal szem ilyenkor kacsint. franciska nevet.

blanka és franciska az óceán partján ülnek egy lapos kövön, a vízbe lógó lábukat apró halak kóstolgatják. az óceán csendes, nem hullámzik. ilyennek még nem látták. franciska, három napja a lábam köze vagyok. lüktetek, levedzem. nincs bennem más érzés. málnási megőrjít.

blanka, ha tudna rám figyelni, mondja a vékony, bajuszos, szemüveges férfi. figyelek fernando, én figyelek. mondja, írt verset? írtam. elmondom, jó?

Semmibõl nem lesz semmi. Semmi: az vagy.
Napon, levegõn kissé elidõzünk,
mielõtt ránk omolna a szerény föld
fojtogató homálya,
hullák, némi nemzési haladékkal.

Szabott törvények, látott szobrok, ódák -
mind sírba térnek. Ha reánk is éj vár,
kiket egy belsõ napnak vére éltet,
miért ne várna rájuk?
Semmik vagyunk. Mesék: mesét mesélõk.

a férfi meghúzza a félig már üres portóis üveget. félek a szövegtől. blanka,. egyre jobban félek a szövegtől, amit írok.

málnási, figyeljen, holnap megöljük magunkat. elment minden pénz, az uram meg öngyilkos lett budapesten. megölték a szeretőjét. egy férfiszabót. nem akart nélküle élni. a cége is elúszott. itt állunk pénz nélkül.

isten önökkel, mondja málnási.




80 megjegyzés:

  1. Szar egy ügy, ha az emberben így küzd egymással a szent és a profán.

    Helge

    VálaszTörlés
  2. Hát nem célja az életnek a küzdés maga?'
    Még szarabb lenne az ügy küzdelem nélkül, mindig egyazon oldalon pöffeszkedve vagy bámulva ostobán.

    Tanuja voltam néhány ilyen küzdelemnek, amikor idő előrehaladtával, záróra felé, kitört a Nagytiszteletű úrből a profán, s az egyre vastagabb bajuszt növesztő Nagytiszteletű asszonyt hátrahagyva, aki pedig oly szép, és bennsőséges áriákat adott elő nagyobb ünnepek alkalmával az istentisztelet alatt, sietős léptekkel valami seggrázó fruska után vetődőtt.
    - Család, barátok hívek...? Isten háza...?
    Ugyan...Majd megbeszéljük odafenn.
    Lesz megbocsátás, beszámítják a sanyarú böjtök idejét.
    Insz...

    VálaszTörlés
  3. helge, szerintem a megvilágosodottak kivételével mindenkiben jelen van minden. persze a megvilágosodottban is, legfeljebb nincs gondja vele.
    a szent és a profán egyidejű, vagy váltakozó jelenléte van akinek természetes, van aki beleőrül. a gyengék, a zavarosak. azok őrülnek bele. az egészséges tudatú emberben nem okoz törést, hogy egyszer imádkozik, egyszer wc-re megy. elfogadja, hogy emberi testben él.

    VálaszTörlés
  4. szerveimet és szeretőim szerveit a magam részéről mindig is éteri emanációnak tekintettem. ha kellett, gazdagon be is aranyoztam. csak persze a ráhangolódás nem mindig sikerült tökéletesen. de hát hisz ez előfordul. idővel rájöttem, hogy az öngyilkosság sokat segít. málnási néha flegmán reagált, de a többi szeretőm ilyenkor erősen rám hangolódott. a kesztyűt egyébként nehéz volt beszerezni, különösen az én méretemben. majdnem hónaljig ér, részben szaténos, részben átlátszó, az ujjaimat szabadon hagyja. nagyon jól illik a görgethetős harisnyámhoz, és kiválóan lehet vele zongorázni vagy más egyéb. nem is értem, miért vettem volna le. lehet hogy a szerző téved...
    (blanka)

    VálaszTörlés
  5. Insz

    Ne törjünk pálcát senki felett , amíg nem ismerjük az igazi szándékot.
    Lehet, hogy tantrikus megvalósító volt az úr és mélyen átérezte az élet kapujának szentségét az egyébként közönséges,seggrázó fruska láttán. Az áldott emlők mint amritát csepegtető sztúpák jelentek meg szeme előtt. Így látva a törekvő szándékot egyből más értelmet kap a dolog.


    Helge



    Grift csak provokáltam egy kicsit .

    VálaszTörlés
  6. Málnási flegma, közönyös reakciója engem is meglepett, hiszen szép szónoklata arra enged következtetni, hogy tisztában kellett legyen az élet szentségével. Miért nem mesélt erről is, meg se próbálta. A beszűkült tudatú öngyilkosok problémáik elöli menekülése óriási tudatlanságból fakad, abból a hibás szemléletből, mely feltételezi, hogyha eldobjuk az életet annak vége és nem lesz velejáró, ránk visszaható következménye. Azt hiszik, minden megszűnik, esetleg valamilyen csoda általi megváltás után majd új lappal kezdhetik és nem onnan, nem azzal a személyesen teremtett karmikus hozadékkal ahonnan kilépetek belőle. Ez súlyos tudatlansága minden öngyilkosnak, mely elsősorban a karma az ok és okozat törvényének nem ismeréséből fakad. Ez a materialista szemléleten nevelkedett, egy életem, egy halálom, itt és most, könnyen összeomló transzcendencia nélküli ember tévedése.



    A szaténos kesztyűhöz csak annyit szólnék, hogy nekem túlságosan is szofisztikált.

    A múlt század, ópium füstbe vesző, fülledt erotikáját idézi fel bennem. Én az L-es méretű konyhai használatra rendszeresített, latex gumikesztyűket részesítem előnyben. Könnyen síkosítható, használat után lemosható, puritánul letisztult látvány nyújt. A rózsaszínűre esküszöm, mely éppen hogy hivalkodó.

    Ha ehhez egy kékszínű, kivágott orrú és sarkú, textil iparban, szövőnők által hordott magas szárú vászoncipő is párosul, akkor ez számomra mindenféle afrodiziákummal felér.





    Helge

    VálaszTörlés
  7. ejnye, blanka, szinte látom a hónaljban izzadt kesztyűjét :)

    VálaszTörlés
  8. helge,
    gondoljon a korra! freudnak, és tettestársainak köszönhetően az élet bűnnel átszőtt, eldobható nyűgnek számított. a hölgyek tán ferenczivel is levelezésben álltak.
    és gondolja meg milyen talajra hullott seress szomorú vasárnapjának infernális magja! :)

    VálaszTörlés
  9. az infernális magokat talán hagyjuk. mikor teherbe estem málnásitól (kiszakadt a rózsaszín latexkesztyűje), kénytelen voltam
    néhány hónapig lakkozott fekete vászon magasszárút hordani (kivágott orr, kivágott sarok). a ferenczinek nem tetszett, de a kanapés barátja azt mondta, hogy vaginairigysége támadt tőle. amit akkor nem is csodáltam; ez van, amikor a hóhért akasztják. (magam is megdöbbentem, milyen dögös egy ilyen szővönőcipő.) amúgy nem tudom, mi a különbség az akkori s a mostani kor eldobható nyűgössége között.
    (blanka)

    VálaszTörlés
  10. Helge

    ...seggrázó fruskák áldott emlői mint amritát csepegtető sztúpák...? Meglehet. Gyönyörű gondolat, le vagyok nyűgözve.
    Bár nekem - primitÍv állatnak soha eszembe nem jutott ilyesmi a vadászati tilalom alatt.
    És dögöljek, meg hogy a tiszteletes úrnak sem, amikor a szomszéd szobában a visítozó hölgyet csöcsörészte, aki vasalni jött a sok gyerekhez, nem pedig üzekedni az Úrban...

    Gyermeki lelkem elborzadt ilyeneket hallván...: vigye innen a kezét tiszteletes úr, hagyjon...szólok a tiszteletes asszonynak...Hogyan gondolja ezt...?

    Azok a kezek egy órája még áldást osztottak , mondván:

    ..."kegyelem néktek és békesség Istenben a mi Atyánkban és a Jézus Krisztusban az ő egyszülött fiában, aki stb...."

    Nem török pálcát, emberekről beszélek, akik képtelenek elfelejteni emberbőrbe zárt kettősségüket.

    Insz...

    VálaszTörlés
  11. öngyilkosság? végzetes zavar az erőben. a krízis fixálása az oldás esélye nélkül. a tükörvilágában semmi sem az, aminek látszik.

    vajon ki fogja a kibillent egyensúlyt helyreállítani?

    insz // "záróra felé, kitört a Nagytiszteletű úrből a profán."
    ha nem ismerjük az okokat, nem érthetjük a következményeket sem.
    csak példát mutathatunk. kishitűség vagy hiú ábránd, hogy senki sem figyel minket.

    VálaszTörlés
  12. "ha nem ismerjük az okokat, nem érthetjük a következményeket sem..."

    vajon miért csak a Nagytiszteletű Úr okait, kibillent egyensúlyát firtatjuk, aki nyilván mert persze hogy átérezte legalábbis átérezhette volna az Élet Nagy Kapujának Titkait - ellentétben a Seggrázó Fruskával... aki amúgy is kizárólag profán vagy mi? és nem érti a szerencsétlen agyával azt sem, hogy az öngyilkosság se segít rajta. még az sem.... ezt persze jobb is ha nem érti.

    VálaszTörlés
  13. vajon miért csak a Nagytiszteletű Úr okait és következményeit firtatjuk (aki vélhetően azért átérzi az Élet Nagy Kapujának Titkait, ellentétben a Seggrázó Fruskával, aki még azt sem fogja fel, hogy őrajta már az öngyilkosság sem segít...

    VálaszTörlés
  14. őszintén szólva engem is jobban foglalkoztat seggrázó fruska :o))
    "és nem érti a szerencsétlen agyával azt sem, hogy az öngyilkosság se segít rajta. még az sem...."
    azért ez mennyire kétségbeejtő! akár ok is lehet a szuicidumra!

    VálaszTörlés
  15. nem segít rajta az öngyilkosság? miért? kin segít?
    kérem, emberek, fogadjuk el, hogy a lélek botlik. aki az imént áldást osztott, az most maga is egy seggrázó fruska.
    véglegesen eggyé válni a hívatással, ritkán adatik.

    VálaszTörlés
  16. kedves grift, maga mellébeszél, idegesen és lesütött szemmel. a lélek persze botlik. például úgy, hogy az öngyilkosságban vél megoldást találni. de ettől még nem lesz a nagyúrból seggrázó fruska. soha. mert a vén nagyúr akkor is Nagyúr, ha amúgy reszketeg és érdemben nem is tud mit kezdeni a fruskával. a fruska meg akkor is közönséges seggrázó, ha a fene fenét eszik. a maguk szemében legalább

    VálaszTörlés
  17. de, a nagyúr is seggrázó fruska. a hús, seggrázó fruska. egyszerű ez.
    mellé? én? idegesen? :)))) nem, csak igyekszem pontos lenni. nem tupírozom az egyszerűségemet érthetetlenséggé. :)

    VálaszTörlés
  18. Micsoda kép, kegyelmes Istenem!
    Látom a seggrázó fruskát szemeit szendén lesütve, összekulcsolt kezeiben szalagos énekeskönyv, az áldást ebbéli állapotában veszi magához a kicsiny, ünnepi díszbe öltözött falusi templomban.
    Anyja - még aránylag fiatalos - gyanakodva pislog a Nagytiszteletű úrra, aki harsog:
    "Áldjon meg tégedet az Úr, és őrizzen meg tégedet.
    Világosítsa meg az úr az ő orcáját terajtad és adjon tenéked békességet. Ámen"
    S amint felpillant áhitatából, széttárt karjait leeresztve az eleven Húsra gondol élveteg vágyában, s nem arra mellyel a vasárnapi ebéd alkalmával fog találkozni.
    Suicid gondolatai most elővillannak, mert bizony vannak azok, s legfőképp olyankor vannak, amidőn az örök élet áporodott reménye találkozik a jelen édesen ígéző pillanataival.
    Kár, kár, kár...
    Soha már!

    Insz...
    Insz...

    VálaszTörlés
  19. insz...maga kiábrándult! a tapasztalat kiltja az ideák fényét.

    VálaszTörlés
  20. Ó, nem.
    Csak figyelek, néha leskelődök.
    A tapasztalat nálam éppenséggel fehéren izzítja az ideák fényét.
    Vakulásig.

    Insz...

    VálaszTörlés
  21. huhh. elvesztettem a fonalat. most akkor végül is ki akar öngyilkos lenni és miért? a nagyúr, a fruska vagy blanka? esetleg mindannyian, lévén hogy mindannyian húsok s erre predesztináltak?

    kedves insz, mintha még magát is untatná némileg az örökélet perspektivája. ami elől persze a suicidum nem nyújt menekvést, de azért hátha. amúgy az vesse nagyuramra az első követ, aki nem vetné be magát bármely elővillanó jelenbe, ha volna ilyen.

    de még mindig nem tudjuk, mit gondol magában a lolita-leány, kinek még anyja is oly fiatal (s adott esetben még többet is villant). mondjuk, hogy a leány amolyan pecsenyének látja magát a vasárnapi asztalon? s izgatja, hogy a nagyúr felfalja? vagy valami más?

    VálaszTörlés
  22. Azért érdemes ráklikkelni a finom arcú nőre is, körmeit górcső alá venni.
    Mi minden tapadhatott meg alatta.

    Helge

    VálaszTörlés
  23. helge, ha már pessoa lolás portóizása elsikkad, akkor egy modell körme már igazán semmiség! :))

    egyébként a kép:
    christian schad, selbstporträt im durchsichtigen grünen hemd mit modell, 1927-ből

    VálaszTörlés
  24. pessoás lolás portóizás. pahh. közben meg a kérdések elől kitérünk.

    VálaszTörlés
  25. hát, ö...ö...ö... milyen kérdések? :)
    grift

    VálaszTörlés
  26. Én ehhez nem tudok hozzászólni, csak egy gyanúmat tudom megosztani a bloggazdával és a hozzászólókkal:-)

    A gyanúm: az egész problémakomplexus gyökere a befejezetlenség.

    Ha az ember elkezd valamit, azt fejezze is be. Vagy el se kezdje:-)

    ü
    bbjnick

    VálaszTörlés
  27. a bejezetlenségen, a zongorás coitus interruptust érted?
    mert akkor vitatkoznom kéne veled. a mag megtartása magas szintű hind tantrikus módszer! :)))

    VálaszTörlés
  28. Grift írta:

    "a mag megtartása magas szintű hind tantrikus módszer!:)))"


    Hm... :o]

    VálaszTörlés
  29. A mag megtartása a magas szintű szublimálás elengedhetetlen eszköze.

    Ezért megfontolt, bölcs férfi nem is pazarolja értelem hiányos, seggrázó fruskák oltárán.



    Helge .

    VálaszTörlés
  30. Megkértük az osztályfőnököt (fiatalember volt, később elment a suliból - mi meg maradtunk), hogy tartson felvilágosító órát. Mármint osztályfőnökit. Megtette, imígyen:
    - Lássuk csak. Amit erről tudni kell, az benne van a biológia tankönyvetekben. Amit meg nem kell róla tudni, azt elmondták az idősebb barátok. Amiben viszont tudatlanok vagytok, azok a megelőzés módszerei. Az egyik legősibb módszer a Kelenföld.
    Majd, értetlenségünket látván, megmagyarázta:
    - Tudjátok, mikor az ember nem megy be a Délibe, hanem már Kelenföldön kiszáll...
    MP

    VálaszTörlés
  31. na látja, kedves grift, a kérdések egyre szaporodnak. mit gondol magában értelemhiányos seggrázó fruska? egyáltalán: honnan tudjuk, hogy értelemhiányos? és a bölcs férfi mit keres értelemhiányos seggekben? vagy ha már ott van, miért szublimál épp? a szublimálás nem nemesebb oltárokra lenne odavaló áldozás? a fruskáknak oltára mire való? és blanka maga is seggrázó fruska? vagy kifinomult arcú körmösnő aki biszexuális barátainak egy részével épp öngyilkosségra készül? én tévedek, ha szédült konfuzitást sejtek a maguk női viszonylataiban?

    VálaszTörlés
  32. helge, maga aztán egy takarékos ember! :))

    VálaszTörlés
  33. mp! a mag "földre feszítése" nem azonos ám az ejakuláció visszatartásával. a hind tantra nem kelenföld! :)))

    VálaszTörlés
  34. madám, minden viszony meglehetősen konfúz, ha jól megvizsgáljuk.

    VálaszTörlés
  35. ismét mellébeszél a siket általánosításaival, anélkül, hogy bármit megvizsgált és/vagy kifejtett volna. tessék rendesen elmondani, hogy van ez a fruskanővel, a bölcsférfival és kelenföld tantraidegenségével.

    VálaszTörlés
  36. nézze, szívem, amit akarok elmondok, amit nem, azt nem. :)

    VálaszTörlés
  37. értem, picinyem, magyarul nem válaszol a lényeges kérdésekre. illyenek vagytok.

    VálaszTörlés
  38. помощник2009. december 9. 15:01

    Madam, ha mindent ide teregettetne a mi Griftünkkel, hova lenne a talány, a vagy-vagy esedékességének izgalma? Hagyjon valamit a fantáziánknak is! :o)

    VálaszTörlés
  39. akkor a kommentatőrök közül: megmondaná valaki, hogy miért tekintjük jó seggű és finom arcú jónegyvenes blankát ab ovo korlátozott képességűnek? és a zongoránál beléhatoló hímneműt alacsony oltároktól finnyásan tartózkodó bölcs tantristának?

    ...mikor ugyanezen erővel elképzelhető bizonyos férfifrigiditás fennforgása is, mely oly hamar bölcs tantristává szublimál embert...

    VálaszTörlés
  40. помощник2009. december 9. 15:52

    Eszembe jutott erről a kis csevelyről egy kép...

    http://www.galeria.designuniverzum.hu/displayimage.php?album=275&pos=41

    VálaszTörlés
  41. mily érdekes, kedves pomócsnyik. tulajdonképpen ki kíván megbántani?

    VálaszTörlés
  42. helyesbítek: "kit"

    VálaszTörlés
  43. помощник2009. december 9. 16:10

    Bántani? Én?! Ugyan, távol álljon tőlem... csak csendesen asszociálgatok... ;o)))

    VálaszTörlés
  44. érteni vélem, de nem vonatkoztatom általánosan a magyar férfiakra, mert nem vetne rájuk nézve jó fényt. (érv s magyarázat helyett csúfpofa..., nyelvöltés, copfrángatás... ezt ismerem az oviból)

    VálaszTörlés
  45. помощник2009. december 9. 16:29

    Affenéket! Inkább az asszonyi lelkekben rejlő ördögire próbáltam utalni... Ami természetesen nem kizárólagos, hiszen a férfiakban ugyanúgy benne rejlik a gonosz... Bár gyakran meglepődöm, hogy a nőkben mennyi és milyen mélységű, elementáris erejű gonoszság rejlik...

    VálaszTörlés
  46. drága jó madám! hogyan adhatnék én választ blanka seggével kapcsolatban, vagy szublimáló férfiakkal? én írtam amit írtam, mit tehetnék hozzá? jól érzi a kommentatőrök a felelősek az önnek adandó válaszokért. pl a magmegtartás: helge itten a nagy szublimátor, kérdezzen tőle! :)
    én csak az ostoba szerző lennék, vagy mi.

    VálaszTörlés
  47. помощник, madám! meg ne tépjék nekem itten egymást! :)

    VálaszTörlés
  48. @Grift!

    "a bejezetlenségen, a zongorás coitus interruptust érted?
    mert akkor vitatkoznom kéne veled. a mag megtartása magas szintű hind tantrikus módszer! :)))" --- írod.

    No, de éppen ezt mondom én is:-)
    Fejezd be! Vagy El se kezd és mantrázd fel a szívcsakrába!:-)

    ü
    bbjnick

    VálaszTörlés
  49. @Grift:

    Mit mondhatnék, talált a pontosítás. Ámbátorkodnék megjegyezni, hogy egyes tévedések kannonizáltak, utalnék a témába vágó Onan nevére... aki viszont kelen a földre, s nem a róla elnevezett...

    MP

    VálaszTörlés
  50. Madame Chauchat, én csak azt éreztem ki a történetből, hogy a jó negyvenes Blanka leragadt az alantas ösztönök szintjén. Kétségbeesett, élveteg életet él, világi örömöket hajszol, dendik hadával kényezteti magát. Talán még ópiumot is szív, s mindehhez mit sem sejtő, balga férje biztosít anyagi támaszt. Bár a boldogságot keresi, mégsem tudja, hogy azt csakis belső, igaz természetének feltárása, megismerése révén élhetné meg, külső szinteken soha. Tudatlanságában esendőn szolgálja érzékeit. Fél Európát átutazta, hogy a végén megkapja az utolsó testi gyönyört egy zongorán, majd a végén kilép a valóság szövetéből.

    Szerintem, Málnási csakis honfitársi együttérzésből, emberbaráti szeretetből, rezignált arccal teljesíti az asszony utolsó kívánságát. Természetesen látja, hogy a nő negyvenes és mivel úriemberről van szó, nem vesz tudomást a már megereszkedő, kevésbé kívánatos, múlandóságnak alávetett szövetekről, melyet Blanka vastag smink alá rejtett. Madame Chauchat a koitusz befejezetlensége nem is értem miért a férfi frigiditást juttatja eszébe, ez Málmási számára, ki átemelte tudatát az alantas, ágyéki örömök szintjéről a magasabb szellemi régiókba, ez egy gyakorlat. Mit is kereshetett egyébként Katmanduban, ha nem a magasabb tantrikus beavatást.

    Persze, ez csak az én hím soviniszta olvasatom, a magáé egész biztosan más.


    Helge

    VálaszTörlés
  51. helge, pamócsnyik, grift, MP avagy PM, akkor megismételném, jól értettem-e. tehát összefoglalón (próbálok nem csúsztatni):

    egy negyvenes nőnek legfeljebb rezignáltan, emberbaráti szeretetből lehet teljesíteni "utolsó" kívánságát, mindenféle kielégülés nélkül, feltéve, hogy vastagon kisminkeli magát. ugyanis szövetei már megereszkedtek, s így már nem is nő, csak szerencsétlen emberbarát, akit kicsit azért sajnálunk. főként ha megragad az alantas ösztönök szintjén, amit neki már nem illene vagy kéne. s ha ezt teszi, magára vessen, végülis érthető, ha öngyilkos akar lenni. ebben a korban már. az alantas ösztnöktől verérelve, ezen a szinten. és pedig attól szigorúan eltekintve, hogy mink magunk adott esetben nála jóval idősebbek is lehetünk vagy vagyunk. vagy leszünk.

    ha a nő másfelől vérfiatal (avagy fruska), akinek még édesanyja sem negyvenes, ha jól értelmezem, akkor üres az agya, seggrázáson kívüli képességei korlátozottak. oltárán áldozni nem bölcs. magvisszafogottság javallott.

    helge: ha jól látom a képet, a zongorán ez egy harmadik utas megoldás: sem nem kelenföld, sem nem hind bölcsesség, hanem amolyan fanyalgó kegyelemdöfés. ami végülis egyik félnek sem jó. (elvégre ha visszakövetjük, málnási és blanka egyaránt itt-ott fontolgatja az öngyilkosságot..., s még ha málnásinál a hímszövetek mindvégig rendben is vannak/maradnak valamilyen emberfeletti okból, ugyebár, azért jobb, ha mindenki megdöglik)

    megjegyzés: a férfifrigiditásról egy (hosszú évek után külföldről hazatért, a hazai fiúktól és egyéb viszonyoktól elborzadt fiú) barátom beszélt nekem a minap: ez sem nem impotencia, sem nem tantrista önmegtartóztatás, sem nem negyven fölötti vénasszonyoknak tett viszolygó szívesség. ez a negyedik utas találkozás, nem tudom, érthető-e. egyfajta végtelen kiábrándultság férfiakból és nőkből, akik itt élnek közöttünk s így látják a dolgot, s ennyire nem tudják szeretni egymást

    VálaszTörlés
  52. óppárdon: és elfeldetm még: mindebben a nők a gonoszak (OTONE: pomócsnyik)

    VálaszTörlés
  53. ó, madám! természetesen a fruskákra, nagytiszteletű urakra nem tudok válaszolni, nem az én sztorim, természetesen helge sem én vagyok, igy megválaszolandók egész kicsiny szelete vár rám. franciska és a másik, egy alantas életű zavaros vénasszony, aki nem azért nem érdemel tiszteletet és szeretetet/ezt hétköznapi értelemben/ mert már megereszkedtek, és nem nők, és nem töltik be azt a szerepet amit egy férfi első szinten látni szeret bennük, hanem mert eltévedt, beteg tudatú emberek. kaszinó, leszbia, ópium, messzire utazás önmaguk elől, persze saját nyomorunk úgyis velünk utazik. franciska és blanka maga a nyomor. az érdektelenségig. egy nemi viszonyt is bármikor abba lehet velük hagyni. ahogy egy közepes ebédtől is fel lehet állni. az ilyenek mellé csak sodródnak szereplők, vannak, aztán leválnak. ezek a nők nem vonzanak magukhoz semmit. csak a semmit.
    valahogy emigy, na. :)

    VálaszTörlés
  54. Ajjaj, most vagyok csak bajban madám!

    "...egyfajta végtelen kiábrándultság férfiakból és nőkből, akik itt élnek közöttünk s így látják a dolgot, s ennyire nem tudják szeretni egymást."

    Eddig azt hittem, az ilyesmi csupán közöny, illetve embergyűlölet, és sohasem gondoltam volna, hogy férfifrigiditás.
    Szép sz, szép hosszú szó.
    S ha bekövetkezik íly fordulat az ember életében, van e még valami öröme, gyönyörűsége azon kívül, hogy ( répára uborkára rá sem pillantva )karalábét válogat a piacon őszi, lírai napsütésben...?
    Persze lehetnek még örömei, mint a nedeci várúrnak Pongrácz István grófnak, aki tán Estella hűtlenségét megbosszulandó, s főleg elfelejtendő, kilenc macskát kötöztetett szekrénye tetejére, kilenc különbözű hangfekvésűt természetesen, s a lelógó farkukat huzigálva zenélt" magának és hallgatóságának.

    Na ez megint rettenetes offra sikeredett, éppen úgy mint a seggrázó fruska meg a Nagytiszteletű úr.
    Kilenc macska?
    Legyenek legalább spanyolok.
    Agyő...
    Insz...

    VálaszTörlés
  55. insz!
    kész, lefejeltem a monitort! :))))))))))

    VálaszTörlés
  56. помощник2009. december 11. 11:07

    Madam, Grift válaszában ott van, amit én gonoszként, ördögiként asszociáltam... Nem általánosan gonosz a nő, s a korához végképp nincs köze... Blanka és Franciska viszont a kárhozatnak élt már... Hát így...

    VálaszTörlés
  57. Mielőtt valaki szememre vetné, hogy e történet nincs is benne a Beszterce ostromában, gyorsan hozzáteszem, hogy Mikszáath, mint írja jó barátságban volt a gróf leszármazottjával Pongrátz Károllyal éa az ő engedelmével írta meg az utolsó várúr történetét.
    Abban a sorozatban melyből idéztem, talán kriktikai kiadás??? rengeteg jegyzet van a gróf hülyeségeiről.
    Ezek mind kimaradtak a regényből, mert eképpen egy kifejezetten hülye alakot kellett volna a regényes történetbe belesulykolnia, nem pedig különcöt formálnia.
    Óriási különbség.
    Amaz ponyva, illetve anekdota gyüjtemény, maiaknak bulvár' lett volna, ez utóbbi pedig inkább irodalom.,
    Jól tette.

    Insz...

    VálaszTörlés
  58. "off, off, off" (hamlet)

    VálaszTörlés
  59. még egyszer összefoglalnám, mit értek itt.
    a nő negyven fölött megereszkedett, nem tölri be a szerepet, amit a férfi látni szeretne benne. persze ha igyekszik (pl. nem utazgat sokat és nem menekül maga elől), akkor még kaphat egyfajta szeretetet/tiszteletet, ha az kell neki. már persze ezt is csak akkor, ha képes a belső igazi természetének a feltárására, ami lásd fent (megereszkedett, stb).
    ha úgy dönt, hogy ilyen feltételek mellett inkább öngyilkos lesz, akkor a kárhozatnak él, hovatovább korlátozott képességű, megérdemli sorsát. ugyanis az élvetegség nem más, mint kétségbeesés. és világiörömhajszolás.
    úriember azér persze adott esetben így is megbassza, ha feltétlenül szükséges, ha nem is teljesen, de zongorán.
    amúgy meg az ágyéki örömök alantasok. de málnási ravasz volt: jóelőre átmentette tudatát (és/vagy ágyékát) magasabb régiókba, úgyhogy rezignáltságában ez már meg sem érinti.
    a nőkben mély és elementáris erejű gonoszság rejlik, ami nem áll összefüggésben korukkal.
    persze ezt csak a hímsoviniszták mondják így, de hát nem tehetnek róla, ők már csak ilyenek, s szívesen meg is maradnak ilyennek.
    nem lehet, hogy legszívesebben a kilencmacskátok farkát huzogatjátok s azt élvezitek?

    VálaszTörlés
  60. hát, madám, ezt kissé sajátságosan billegő logika mentén, de szépen összefoglalta. :)

    VálaszTörlés
  61. Ha már a századelőn leoltották volna az ilyen lényeket, férfit nőt egyaránt, most kevesebb degenerált, eltévelyedett születne. :)))))

    Helge

    VálaszTörlés
  62. ez olyan kb. mint amikor az oviban azt mondták, hogy "hüje vagy". bár a "leoltani" meredekebb. talán csak meglát egy másik életérzést, kedves halge. erre nem gondol?

    VálaszTörlés
  63. HELLge! maga, egy....egy...szörnyeteg! :)

    VálaszTörlés
  64. madám, ha jól értem, senki nem a nők ellen beszélt. a fentiek mind igazak a férfiakra is. a felesleges hajszoltság nem nemfüggő. talán. többnyire. :)

    grift

    VálaszTörlés
  65. ellentmond saját magának, kedves grift. mos ha jól összefoglaltam, akkor maradjunk inkább ennél.

    VálaszTörlés
  66. a "sajátságosan billegő logika" az valójában azt jelenti, kedves, hogy női szemmel nézem a dolgot, s ezért kicsit hülyének tetszik engem rögtön nézni. meg más egyéb kioltandónak... hrmm. pedig sok nő van ezzel így, csak nem mondja. mert valahogy élni kell.

    VálaszTörlés
  67. madám! dehogy nézem kissé hülyének! ön egy igen kedves olvasó. beleél, benne van, továbbgondol. mi kell még egy szerzőnek?!

    VálaszTörlés
  68. @Grift!

    Ember, bennem csak most tudatosult, hogy Madame Chauchat te vagy:-) Pedig tudtam, kezdettől fogva, csak nem érdekelt:-) Most meg egyszer csak így tudatosult:-) Van ilyen:-)

    ü
    bbjnick

    VálaszTörlés
  69. :)
    édes istenem, ha ennyire bonyolult tudnék lenni! egyszerre én, málnási, a madám.... nem, sajnos nem. azért is makogok néha, mikor a madám kérdez, mert én csak a buta szerző vagyok akinek éppeg annyi volt a fejében amennyit kiírt belőle.
    persze a biztonság kedvéért utánajárok, hogy mit csináltam azokban az időpontokban, mikor a jó madám bejegyzett ide. ki tudja, fő a bizonyosság! :)

    VálaszTörlés
  70. Nem. Grift jó, de nem ebben. Női szemmel nem tud látni.
    Tolsztoj, Németh László tudott.

    VálaszTörlés
  71. grift kiválóan lát női szemmel, de nem akar. a nő mint lélek, kívül esik az érdeklődésén. de férfiszemmel sem akar "irodalmi" látni, grift semleges. távolról piszkál. ez persze a lehetséges legközelibb állapot. :))

    VálaszTörlés
  72. @grift
    "grift kiválóan lát női szemmel, de nem akar."

    Értem.
    Elhiszem :)
    Kicsit sajnálom :))

    VálaszTörlés
  73. ugyan, ne sajnálja. akkor pöttyös könyvet írnék! :)))

    VálaszTörlés
  74. "grift kiválóan lát női szemmel...(?)"

    ó drága! ezt eddig miért nem árulta el? s hol láthatjuk ennek bizonyítékát?

    "a női lélek kívül esik az érdeklődésén... s ha nem esne, pöttyös könyveket írna?"

    ezt lenne szíves bővebben kifejteni? attól tartok, súlyosan félreértem.

    VálaszTörlés
  75. drága madám, mit nem ért? világosan oda van írva. látok én azzal, de nem érdekel az a látásmód. olyan egyszerű ez, ha nem egzaltáltan közelítünk mindenhez. és megfejelem még azzal, hogy ellentmondás is legyen benne, hogy egy szinten túl nincs női és férfi gondolkodás. tudja, még azt is mondom, hogy ezek a dolgok itten még csak nem is férfi szemmel vannak írva.
    a pöttyös könyv kérdés? felelőtlen hímsovén szövegnek veheti! :)))))

    VálaszTörlés
  76. még egy dolgot el kell áruljak. én iszonyatos hendikeppel indultam az életben, nekem a nagyapám azt tanította, hogy a nőnek nincs lelke, csak párája. na mostan azért ehhez képest....? na meg persze nem is lehetett ezt az igazságot kimosni belőlem, az biztos. /kérem, persze ne komolykodjon!/:))))))))

    VálaszTörlés
  77. kedves grift, maga nem hendikeppel, hanem fórral indult, és ehhez képest pontosan ugyanolyan fóros, mint amikor a fórral elindult. (innen ered nyilván a "szegény pára" kifejezés) efféle kiváló útravalóról más ember csak álmodni mer. nekem a nagyapám 18 éves koromban azt mondta, hogy a nő egyetlen értéke a szűzessége. ez is nagyon jó így útravalónak, csak persze másképp.

    "egy bizonyos szinten túl nincs, de ha van, akkor az a pöttyös panna". hogy maga nem lát a nemlétezővel, az nyilvánvaló.

    női gondolkodás mint olyan persze nincs, ez közhely. van viszont olyan unfakultatív konstelláció, amikor a pára nőnek születik, és nincs reklamációs lehetőség. kizárólag tudathasadásos vagyok is meg nem is játék.

    nomindegy, mindez nyilván csak arról jutott eszembe, ahogyan itt szövegek megíródnak, s bizonyos nyálas-fiús részletek megütik az ember fülét.

    VálaszTörlés
  78. na madám, magára is aztán szép kis hátizsákot rakott a nagypapi! de képzelje, anyám engem azzal traktált, hogy krumpli nem étel, tót nem ember. :))
    versenyezzünk, kit terheltek jobban a felmenői! :)))

    VálaszTörlés
  79. látja, mily ügyesen összemos dolgokat? tudom, hogy le akar rázni, de elmondom: a nagypapa magának nem hátizsákot adott, hanem öntudatépítő intravénásat. amitől minden más hátizsákot úgy visz, mintha nem is vinné. ha maga tót és/vagy krumpli, akkor részvétem, de lásd fent.

    VálaszTörlés
  80. összemos? frászt. csak eszembe jutott. már hogy miket kapunk. lerázni? miért? legfeljebb nem mindig vágom, hogy mit akar. ez, a sejtelmes, többértelműsködő, rejtett mondandóval operálók hátránya a párbeszédben. különösen velem. én egyszerű ember vagyok, világos, egyszerű szavakból értek. :)

    VálaszTörlés